hr-sketch.png
 

125m2 Cotswold terrace townhouse.

A small project by our normal standards, this house was an exercise in combining new and old.  The house was split into two elements - the front and the rear/ the old and the new. The front was striped back to it's original features, then gently blanketed with white walls and lime-oiled, original floor boards .  The building had suffered badly through the 50's and 60's when many of the original features were removed and replaced with the latest trends, leaving little to work with.

To the rear, a large extension is integrated into the dwelling, forming a new kitchen, living and dining space.  There had previously existed a fragmented connection to the rear, private garden space - a forgotten oasis of overgrown plants and intimate sitting places.  The introduction of oak, bi-folding doors, frameless picture windows and an internal courtyard to the new extension re-linked the house to it's outside.  Simple in it's approach and with it's pale tonal palette, the revitalised dwelling assumed a soft, contemporary feel, even within the old part of the dwelling.